Hasznos ismeretek, értékes nyeremények: országos honismereti tanulmányi verseny általános iskolás tanulók részére a 2017/18. tanévben

Hasznos ismeretek, értékes nyeremények korábbi évek
összefoglalója

általános iskolások részére a 2017/18. tanévben

A nevezés folyamatosan lehetséges, kapcsolódj be Te is a versenybe!

Gyakran ismételt kérdések

Pontosan milyen verseny az Országos Honismereti Tanulmányi Verseny?

A verseny NEM kötődik a honismeret tantárgyhoz! A feladatlapokon szerepelnek magyar irodalomra, történelemre, kultúrára, hagyományra, sportra vonatkozó, hasznos információkat magukban hordozó kérdések.
A honismereti tanulmányi versenyünk egy igazi felfedezés. Érdekes és izgalmas feladatok várnak minden résztvevőre, amiken keresztül hasznos ismereteket szereznek a versenyzők: hazánkról, történelmünkről, nemzeti értékeinkről. A verseny végén pedig értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra a legügyesebb versenyzők között.

Kik nevezhetnek a versenyre?

A honismereti tanulmányi versenyre a 2017/18 tanévben 3-7. éfolyamos tanulók nevezhetnek.

Mi a nevezési határidő és van nevezési díj?

Az elsődleges nevezési határidő: 2017. szeptember 30. A nevezési díj: 3000 Ft/fő/tanév.
A határidő lejárta után a nevezés folyamatosan lehetséges a "Határidő utáni folyamatos nevezés módosult feltételei" részben leírtak szerint egészen a harmadik fordulóig: a forulók közbeni nevezéskor az előző forulók is kitöltendők, így hátránnyal nem jár a határidő utáni nevezés.

Hogyan lehet jelentkezni a versenyre?

A versenyre nevezés interneten, elsősorban pedagógus által lehetséges: rövid pedagógusi regisztrációt követően a pedagógus viszi fel a tanulók adatait a rendszerbe, és a nevezési díj is összegyűjtve, egy összegben kerül befizetésre. Az iskolán keresztüli nevezéshez kérjük a gyermek jelezze részvételi szándékát a pedagógusnál.
A pedagógusi nevezés mellett lehetőséget biztosítunk a tanulói egyéni nevezésre is, ahol a tanulók szüleivel egyénileg regisztrálnak a rendszerben.

Lehetséges a határon túli iskolák részvétele?

Igen, lehetséges. A versenyszabályzatban rögzített feltételek annyiban térnek el határon túli iskolákra vonatkozóan, hogy postai küldeményt csak a nyertes tanulóknak tudunk küldeni, illetve a nevezési díj megfizetése technikai okok miatt csak bankkártyás fizetési mód lehetséges.

Mikor lesznek a fordulók?

A tanév során három forduló lesz. Az egyes fordulók feladatai a következő időpontokban válnak elérhetővé: I. forduló: 2017. október 10., II. forduló: 2017. november 28., III. forduló: 2018. január 9., IV. forduló: 2018. február 27.

Hogyan és milyen módon kell kitölteni a feladatlapokat?

A feladatlapok e-mailben kerülnek megküldésre. A feladatok megoldásánál A-B-C-D válaszokból kell kiválasztani a megfelelőt. A feladatok beküldése, megoldása kizárólag interneten keresztül lehetséges. Egy-egy feladatsor a verseny során tetszés szerint visszanézhető, újra kezdhető vagy folytatható, amíg a tanuló úgy nem dönt hogy befejezte, és le nem zárja azt.

Mit lehet nyerni a versenyen?

A versenyen a gyermekek elsősorban természetesen rengeteg ismeretet nyernek. Ezen kívül minden versenyző a nevezéskor nevezési ajándékot, a verseny végén pedig záróajándékot, oklevelet, illetve emléklapot, illetve érmet kap. A legjobb eredményt elért tanulók részesülnek a több mint 500 db garantált nyereményből, ezen kívül kisorsolunk 5db tabletet, 5db társasjátékot, illetve 5db rollert. A fődíj, melyre azon osztályok esélyesek, amelyből minimum három tanuló részt vesz a versenyben, az idei tanévben is egy osztálykirándulás. Az osztály pontszáma a tanulók pontszámának átlaga. A fődíj a legeredményesebb osztályok között kerül kisorsolásra.

Melyik alapítvány kerül támogatásra a neveztési díjból?

A nevezési határidőig befolyt nevezési díjakból 100-Ft-ot minden évben alapítványi támogatásra fordítjuk. Az idei tanévben a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz juttatjuk el közös támogatásunkat. Az elmúlt évek támogatásait korábbi évek összefoglalója menüpontban olvashatja.


Minden további kérdéssel kapcsolatban pontos információkat talál a verseny szabályzatában.